طراحی سایت شرکت و استارتاپ
طراحی سایت شرکت با طراحی سایت شرکتی متفاوت است. هر وب سایتی که قابلیت خرید و فروش در آن وجود نداشته باشد را می توان وب سایت شرکتی دانست. اما هدف از این مطلب، بررسی ویژگی هایی است که شما به عنوان صاحب یک کسب و کار یا استارتاپ که تمایل به سفارش طراحی سایت شرکت خود به یک طراح سایت را دارید، بهتر است بدانید.
طراحی سایت شرکت / طراحی سایت استارتاپ چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟
1- به شکل شفافی خدمات کسب و کار خود را تشریح کنید و نه شعار ها و افتخاراتتان را!
با یک سرچ ساده در گوگل و بررسی وب سایت شرکت ها و استارتاپ های گوناگون بلافاصله متوجه خواهید شد که، غالب آن ها به شکل خیلی پر رنگی خود را “بهترین”، “بزرگترین”، “اولین” و… می نامند؛ در حالی که هیچ کدام از موارد هم نیستند! مخاطبان سایت ها نیز دیگر توجه چندانی به چنین محتواهایی نمی کنند. در نگاه اول برای مخاطب شما مهم نیست که شما می خواهید بیزینستان را پنج سال دیگر در کجا ببینید. برای آن ها اهمیت چندانی ندارد که سیاست های سازمانی شما چگونه است. برایشان مهم نیست که ایده آن کسب و کار برای اولین بار در جهان به ذهن شما خطور کرده است یا خیر.
چیزی که آن ها در وهله اول به دنبال آن هستند این است که شما چه خدماتی را چگونه و با چه کیفیتی ارائه می کنید. بنابراین، به جای تعریف و تمجید فراوان از خود، در صفحات ” درباره ما” و “تماس با ما” خدماتی را که ارائه می کنید را با دقت و در عین حال قابل فهم ترین حالت ممکن بنویسید.
یادتان نرود که اگر شما در حیطه ای بهترین یا اولین باشید، مخاطب آن را می داند؛ نیاز نیست آن را خود شما بگوئید!
2- تصاویر و ویدئو هایی را از محل کارتان قرار دهید.
طراحی سایت شرت باید در عین جدی بودن و داشتن تشخص، صمیمیت و گرمی را نیز انتقال دهد. اما چگونه می توان در عین صمیمی بودن با مخاطب، جدیت و صلابت نیز داشت؟ شاید سهل الوصول ترین روش دستیابی به چنین هدفی قرار دادن ویدئو ها و تصاویری از محل کارتان باشد. دور همی های ماهانه یا سالانه تان، تولدی که برای یکی از اعضای تیمتان گرفتید. تایم هایی را کو فورس ماژور تا پاسی از شب در دفتر مانده اید و سخت مشغول کار بوده اید. زمان های فراغت که بازی های دسته جمعی کرده اید، عکس های دسته جمعی تان از نمایشگاه هایی که در آن ها شرکت کرده اید، بهترین روش ایجاد صمیمیت با مخاطب تان است.
نه تنها به اشتراک گذاشتن چنین تصاویری در سایت شرکت ها و استارتاپ ها نامناسب نیست، بلکه حتی در ذهن مخاطب تان ایجاد صمیمیت می کند و متوجه می شود که در پس تمام محصولات و بنر ها و دوره هایی که در وب سایتتان وجود دارد، تلاش مضاعف تیم شما قرار دارد. صفحات درباره ما یا تیم ما بهترین مکان برای به اشتراک گذاشتن چنین مطالبی است.
3- در صفحه اصلی، ویدئوی معرف داشته باشید.
از طراح سایتتان بخواهید ویدئوی معرفی که به شکل تصویری معرفی ای از شرکت شماست را در صفحه اولتان داشته باشد. طبیعتا شما باید از قبل چنین ویدئویی را آماده داشته باشید و در اختیار طراح قرار دهید. چنین ویدئویی بهتر است در صفحه اصلی وب سایت شما و پس از بنر اصلی قرار بگیرد. یادتان نرود که این ویدئو حاوی فروش محصول یا دوره ای خاص و یا در بردارنده مطالب تخصصی حوزه کاری شما نباشد. در واقع این یک ویدئوی تبلیغاتی معرف است که به شکل کلی، بیزینس شما را به مخاطب معرفی می کند.
4- لوگوی برند همکاران بیزینسی خود را قرار دهید.
موردی که غالبا در طراحی سایت شرکت ها و استارتاپ ها مشاهده می شود، بخشی با عنوان “همکاران ما” می باشد که معمولا لوگوی برند آن ها قرار داده می شود. این بخش اعتباری از شما را در ذهن مخاطب پدید می آورد و متوجه ارزش و اعتبار شما در حیطه کاری تان می شود. اما دو نکته لازم است که در این زمینه رعایت کنید:
- اگر شراکت های بسیار زیادی با همکاران بیزینسی خود دارید، لازم نیست حتما لوگوی تمام آن ها را درج کنید. بلکه به مهم ترین و شناخته شده ترین آن ها اشاره کنید.
- اگر شراکت های کمی با سایر کسب و کار ها دارید، لوگوی خریداران تان (در صورتی که بیزینس مدل شما B2B باشد) را قرار دهید.
5- از انیمیشن و کاراکتر های متحرک در وب سایت تان استفاده کنید.
طراحی سایت استارتاپ و شرکت با انیمیشن ها و کاراکتر های سه بعدی متجرک جذاب تر و شکیل تر نیز دیده می شود. معمولا توصیه من و بسیاری دیگر از همکاران طراحی سایت این است که در وب سایت های فروشگاهی مانند: آنلاین شاپ ها، لوازم آرایشی و بهداشتی، پوشاک و… از انیمیشن استفاده نشود. به دلیل این که هم موجب بالا رفتن اضافی حجم سایت می شود که در نهایت شما به عنوان کارفرما باید هزینه بیشتری برای خرید هاست صرف کنید و هم اینکه باعث پائین آمدن سرعت وب سایت شما می شود که قاتل اصلی سئو وب سایت شما می باشد!
اما وب سایت های شرکتی ذاتا محتوا و تعداد صفحات کمی دارند و افزودن انیمیشن و آبجکت های متجرک به صفحه اصلی و سایر لندینگ پیج های سایت، آن را دچار اختلال نمی کند.
نتیجه گیری
طراحی سایت شرکت و استارتاپ، اصول و ضوابطی دارد که غالبا در بسیار از وب سایت های این حوزه دقیقا مخالف آن به کار می رود! و عملا مخاطب را با ارائه برخی اطلاعات نه چندان به دردبخور، گیج می کنند. بنابراین، از طراح وب سایت شرکتی خود بخواهید تا با عینک مخاطبان، شما را ببیند و نه با عینک خود شما به عنوان صاحب یا مدیر کسب و کار. در طراحی سایت شرکت، اولویت اصلی، ایجاد صمیمیت در عین جدیت است تا مخاطب تان را به خودتان جذب کنید.
اگر تمایل به سفارش طراحی سایت شرکت یا استارتاپ خود به من را دارید می توانید با بنده تماس بگیرید تا بیشتر در این خصوص با هم گپ بزنیم. ضمنا، برای دیدن مطالب سایر حوزه های طراحی سایت به صفحه حوزه های طراحی مراجعه کنید.